nieuws

Standtoerisme in gevaar door tekort strandwachten

Horeca

Het strandtoerisme in ons land loopt gevaar. Er zijn te weinig strandwachten, waardoor de veiligheid van strandgangers in gevaar komt. Steeds meer jongeren zoeken liever een goed betaalde vakantiebaan dan als strandwacht aan de slag te gaan.

Standtoerisme in gevaar door tekort strandwachten

Vooral in Noord-Holland en Zeeland is de nood het hoogst. Gemeenten proberen nu met advertentiecampagnes nieuwe strandwachters te werven. Per jaar verdrinken er in ons land enkele tientallen mensen in zee. Volgens koepelorganisatie Reddingsbrigades Nederland dreigt dit aantal flink op te lopen wanneer er geen nieuwe strandwachters komen.

Deze ontwikkeling kan gevolgen hebben voor strandtoerisme. Wanneer toeristen daadwerkelijk wegblijven vanwege het gevaar, kunnen strandtenthouders omzetten mislopen. En dat zou enorm vervelend zijn, nu het weer zich van de beste kans laat zien en de omzetten van strandhouders eindelijk omhoog schieten.

Reageer op dit artikel