nieuws

Champagneconsumptie naar record

Horeca

De consumptie van champagne is in 2004 tot een recordomvang toegenomen. In totaal gingen over de hele wereld meer dan 300 miljoen flessen over de toonbank. Dit blijkt uit een rapport van de Franse belangenorganisatie CIVC.

De levering van champagne nam in 2004 met 2,4 procent toe ten opzichte van 2003. Daarmee werd het record van 1999 gebroken. Toen werden weliswaar ongeveer 327 miljoen flessen afgeleverd, maar een groot deel daarvan bleef in de winkels staan. Dat betekent dat in 2004 de meeste champagne ooit werd gedronken.

Vooral buiten Europa was er een sterke vraag naar champagne. De export bedroeg 45,8 miljoen flessen, een stijging van 6 procent. De grootste vraag kwam vanuit Groot-Brittannië, de VS, Japan en China. In Frankrijk zelf werden 177,6 miljoen flessen verkocht.

Reageer op dit artikel