nieuws

Faillissementen horeca kwart toegenomen

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is vorig jaar met bijna een kwart gestegen. Ruim driehonderd horecazaken gingen in 2004 failliet, tegen 271 in 2003. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.

Faillissementen horeca kwart toegenomen

Met de toename van 271 naar 332 faillissementen steeg het aantal procentueel met 23 procent. Alleen in de landbouw (55 procent) en het onderwijs (24 procent) ligt het percentage hoger. In 2002 moesten nog 173 horecabedrijven hun deuren sluiten.

Het CBS meldt dat over alle sectoren gezien de stijging van faillissementen vooral in Utrecht en Noord-Brabant flink is. In Groningen, Friesland en Zeeland daarentegen daalde dit aantal. Totaal werden er 2004 ruim 9300 faillissementen uitgesproken. Dat is 7 procent meer dan in 2003. De stijging deed zich vooral voor bij particulieren met of zonder eenmanszaak.

Reageer op dit artikel