nieuws

Hogere winst voor Hilton-groep

Horeca

Fraaie inkomsten bij de hotels en wedkantoren hebben de Hilton- groep vorig jaar een flinke winstgroei bezorgd. Het resultaat voor belasting kwam uit op 311 miljoen pond sterling (459 miljoen euro) tegen 171 miljoen (252 miljoen euro) in 2003. Dat heeft Hilton donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de voorlopige jaarcijfers.

De bijna 1900 Ladbrokes-wedkantoren beleefden een winststijging van 28 procent terwijl de hotels een 17 procent hoger resultaat neerzetten. 2004 leverde de groep een van zijn beste prestaties in de afgelopen paar jaar, luidde het commentaar van voorzitter Ian Robertson van de raad van commissarissen.

Het succes van de wedkantoren schreef Hilton toe aan nieuwe speelmachines die in de kantoren zijn geplaatst. Verder noteerde de groep een snelle groei bij het wedden via internet. De winst nam met 50 procent toe. Van het gokken via internet heeft de groep hoge verwachtingen. ‘Er is nu meer tv op meer plaatsen met meer en vaker sport. Dat verhoogt de kans dat mensen gaan wedden’, verklaarde Hilton-topman David Michels voor de BBC-radio.

2005 Had een tevredenstellende start te zien gegeven, vooral door een verdere verbetering bij de hotels. De groep is bezig elf kantoren in het Verenigd Koninkrijk van de hand te doen. Ook kijkt Hilton naar de mogelijkheid om meer hotels te verkopen. Deze desinvesteringen leveren 300 miljoen (442 miljoen euro) tot 400 miljoen pond sterling (590 miljoen euro) op. Een substantieel deel van dat bedrag zal naar de aandeelhouders vloeien.

Reageer op dit artikel