nieuws

McDonald’s genomineerd voor milieuprijs

Horeca

Consumentenvereniging Goede Waar & Co heeft McDonald’s genomineerd voor de jaarlijkse Goede Waar Pluim. Deze wordt uitgereikt aan het beste mens-, dier- en milieuvriendelijke product. McDonald’s is genomineerd voor de transparantie en coöperatie bij onderzoeken naar gedrag van bedrijven.

Dat heeft Goede Waar & Co bekendgemaakt. In totaal zijn er tien bedrijven genomineerd. Consumenten kunnen via internet stemmen op hun favoriet. Andere genomineerden zijn onder meer Gulpener, Chiquita en Albert Heijn.

Gulpener bier vanwege het gebruik van milieuvriendelijke ingrediënten. Chiquita omdat het opkomt voor de mensenrechten op plantages. En Albert Heijn omdat de koffie van het bedrijf het Utz Kapeh-certificaat van verantwoorde productie heeft verworven en omdat het bedrijf een voortrekkersrol speelt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Reageer op dit artikel