nieuws

ncc wordt world forum convention center

Horeca

Met de aanvang van de ‘extreme make-over’ van de vergaderzalen, publieke ruimtes en de algemene uitstraling van het gebouw, wordt deze maand de eerste stap gezet in de (her)ontwikkeling van het Nederlands Congres Centrum (NCC) naar het World Forum Convention Center. In januari 2006 wordt de Statenhal ontmanteld om plaats te maken voor het hoofdkantoor van Europol.

Het World Forum Convention Center bevindt zich in het World Forum The Hague gebied. World Forum The Hague beslaat het hele gebied tussen de Johan de Wittlaan, President Kennedylaan, Stadhouderslaan en Eisenhowerlaan. Hier zijn o.a. het Joegoslavië Tribunaal, OPCW en in de toekomst ook Europol gevestigd. Dit zijn internationale instanties die zich bezighouden met vrede, recht en veiligheid en die de thematiek van Den Haag ondersteunen, als internationale stad van vrede, recht en veiligheid.

Het NCC staat in het World Forum The Hague gebied en ondergaat de komende jaren een herontwikkeling tot het World Forum Convention Center, een internationaal herkenbare plek voor overleg onder andere rondom de thema’s vrede, recht en veiligheid. Het World Forum Convention Center biedt plaats aan corporate, politieke en culturele bijeenkomsten. De herontwikkeling van het Nederlands Congres Centrum is meer dan het ‘opknappen’ van een gebouw. Het is de eerste aanzet om in dit gehele ‘internationale gebied’ een structurele ruimtelijke verbetering aan te brengen, met het World Forum Convention Center als dynamische ontmoetingsplek.

Het World Forum Convention Center zal in 2007 helemaal gereed zijn en de verbouwing wordt in fases uitgevoerd om opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te blijven. In de loop van 2005 worden de plannen met betrekking tot de herontwikkeling van het gehele gebied rondom het NCC verder geconcretiseerd.

Het NCC is een project van TCN Property Projects (TCN), gevestigd in Nieuwegein. Het ontwikkelen en actief managen van Convention & Exhibition Centers is één van de kernactiviteiten van TCN PP. Naast het NCC heeft TCN de volgende C&E Centers in haar portefeuille: Home Boxx Exhibition Center in Nieuwegein en Expo Center Hengelo.

Reageer op dit artikel