nieuws

nieuwe musical in de efteling

Horeca

Er komt een musical van een van de succesvolste kinderseries in de jaren zeventig, TiTaTovenaar. De musical wordt vanaf half november opgevoerd in het Efteling Theater. Producent is V&V Entertainment, het bedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente.

De Efteling en Albert Verlinde zijn verheugd over het contract dat beide partijen dinsdag hebben getekend. ,,Het is voor het eerst dat we nu een vaste theaterlocatie hebben”, aldus Verlinde in een korte reactie. Beide partijen willen volgende week woensdag tijdens een bijeenkomst in de Efteling pas een toelichting geven op hun voornemen. Dan wordt overigens nog niet duidelijk hoe de cast eruit zal zien.

In een gezamenlijke verklaring laten beiden weten dat de hang naar vroegere tijden herleeft: ,,Aan deze wens van het grote publiek wordt op allerlei manieren gehoor gegeven. Succesvolle series van destijds worden herhaald, maar worden ook op andere manieren nieuw leven ingeblazen, bijvoorbeeld in de vorm van musicals. Met deze gedachten vonden Efteling Theater Producties en V&V Entertainment elkaar.”

In het theater van de Efteling draait nu nog de Kleine Zeemeermin. De Efteling wil de ingeslagen weg vervolgen door weer een nieuwe, avondvullende familiemusical op de planken te brengen. Het entertainmentbedrijf had altijd al de wens TiTaTovenaar op te voeren. V&V Entertainment, dat eerder al Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Piaf en Hello Dolly! produceerde, verwierf echter de musicalrechten van TiTaTovenaar. Daarnaast willen Verlinde en Vente graag een productie in een vast theater brengen.

TiTaTovenaar speelt zich grotendeels af in een luchtkasteel waar Tika met haar vader de tovenaar en Tako het aapje woont. Zij beleven allerlei avonturen met personen als Kwark, de Grobbebollen, het Heertje, de politieagent, het boertje en de kelner. TitaTovenaar kwam in 1972 op het Nederlandse scherm en werd meteen een groot succes.

De serie verscheen dagelijks en duurde ongeveer 5 minuten. TiTaTovenaar, Ton Lensink, regisseerde de afleveringen. Maroesja Lacunes speelde Tika en Barry Stevens Kwark. De muziek voor de serie werd gecomponeerd door Joop Stokkermans en het script werd geschreven door Lo Hartog van Banda.

Reageer op dit artikel