nieuws

Worcestersaus uit handel genomen

Horeca

Worcestersaus met de verboden kleurstof soedan rood is in Nederland uit de handel gehaald. Dat heeft een woordvoerster van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gezegd. Soedan rood kan kanker veroorzaken.

Het betreft Worcestershire Sauce van het merk Crosse & Blackwell van de Britse levensmiddelenproducent Premier Foods. Daarvan zijn dertig 5-liter flessen, 2200 flessen van 750 cc en 50.000 flesjes van 150 ml uit de handel genomen. De VWA houdt een oogje in het zeil. ‘We zullen steekproefsgewijs controleren’, aldus de zegsvrouwe.

Ook in België is de worcestersaus op de markt gekomen. De evenknie van de VWA heeft daar inmiddels gewaarschuwd tegen het product. Vorige week vrijdag kwam de Britse instantie FSA met een lijst van ruim 350 producten waarin soedan rood is terechtgekomen.

In EU-verband wordt een onderzoek gehouden naar de risico’s die de consument loopt als hij soedan rood binnenkrijgt.

Reageer op dit artikel