nieuws

advertentie te koop aangeboden gelredome wekt interesse en ergernis

Horeca

Wie minimaal 24 miljoen euro op tafel kan leggen, kan multifunctioneel stadion Gelredome – met uitschuifbare grasmat en bewegend dak – kopen van de gemeente Arnhem. In bouwdagblad Cobouw is een advertentie geplaatst.

De gemeente kocht het stadion en de omliggende grond in 2003, om zowel Gelredome als voetbalclub Vitesse van een faillissement te redden. De gemeente wil de opstallen niet houden. Daarom is het gebouw met in totaal 23.500 m2 ontwikkelingsgrond nu te koop. De rest van het uitgestrekte terrein houdt de gemeente zelf om daar in de toekomst mogelijk te gaan bouwen. De gemeentelijke woordvoerder wijst er op, dat de gemeente al geruime tijd in onderhandeling is met zeer serieuze kopers. ,,Omdat we niet willen dat ons achteraf wordt verweten dat het stadion onderhands is verkocht, hebben we de advertentie geplaatst. Nu kan iedereen die ook interesse zou hebben zich tot 1 mei melden. En wie genoeg kan bieden wordt uitgenodigd voor een gesprek”, aldus de zegsman.

BAM Vastgoed, TCN en Giesbers/Libéma behoren tot de zes kandidaten waarmee de gemeente volgens wethouder van financiën Rob Gast ‘heel serieus in gesprek is’ .Bouwgigant Volker Wessels wordt daar ook toe gerekend maar zegt geen bod te doen.“Het lijkt wel een openbare verkoop”, reageert Dick Wessels van Volkers Wessels geïrriteerd. “Wij hebben met TCN in het verleden een bod gedaan. Dat was niet goed genoeg. De gemeente moet serieuze kandidaten uitnodigen.” TCN dat al twee keer de deur gewezen is door de gemeente beraadt zich volgende week. “We hebben nog geen mening over het bedrag en de mogelijkheden”, zegt ontwikkelaar Jacques Koolen van TCN, eigenaar van Business Park Arnhem.Libéma wil eventueel alleen het stadion kopen om het te exploiteren. Dat is lastig omdat de gemeente Arnhem als eigenaar een twintig jaar durend contract heeft met exploitatiemaatschappij Gelredome. Vitesse heeft het eeuwige speelrecht. “We denken met evenementen een toegevoegde waarde te leveren”, zegt Dirk Lips van Libéma.

Reageer op dit artikel