nieuws

Amsterdam verruimt openingstijden horeca

Horeca

De gemeenteraad van Amsterdam heeft woensdagavond ingestemd met een verruiming van de openingstijden van de horeca. De zogeheten avond- en nachtzaken mogen nu ook overdag de deuren openen en ’s nachts een uurtje langer doorgaan.

Burgemeester Cohen kan verder cafés aanwijzen die na de officiële sluitingstijd nog een ‘afkoeluur’ mogen instellen. De openingstijden voor dagzaken blijven ongewijzigd. Zij zijn door de week van 07.00 uur tot 01.00 uur open en in het weekeinde sluiten ze om 03.00 uur hun deuren. Voor avondzaken gelden openingstijden van 09.00 uur tot 03.00 uur en in het weekeinde tot 04.00 uur en nachtzaken mogen vanaf 09.00 uur tot 04.00 uur klanten ontvangen en in het weekeinde tot 05.00 uur.

In het zogeheten ‘afkoeluur’ mogen horecagelegenheden geen nieuwe bezoekers toelaten en geen alcohol schenken. Cohen krijgt verder de bevoegdheid om andere zaken dan dansgelegenheden aan te merken als nachtzaak. Bovendien krijgen nu ook avond- en nachtzaken de gelegenheid om een terras te plaatsen.

Reageer op dit artikel