nieuws

Boerma op jacht naar tweede ster

Horeca

Ruim tweeëneenhalf jaar na de opening gaan Jacob Jan Boerma en Kim Veldman hun restaurant De Leest in Vaassen al verbouwen. Eind deze maand gaat het restaurant vier weken dicht om een totale metamorfose te ondergaan.

Er komt een aanbouw van 100 vierkante meter, een lounge en een verruiming van de toiletgroepen. Verder krijgt het restaurant een andere aankleding. Investeert Boerma hiermee om een tweede Michelin-ster te bemachtigen? ‘Dat zul je mij niet zo horen zeggen maar als je er een hebt, moet je een tweede ambiëren’, vindt de topkok. Een jaar geleden investeerde hij al in een gloednieuwe keuken.Hoeveel geld met de verbouwing is gemoeid, wil Boerma niet kwijt. ‘De investering is op realistische basis. Ik heb een gezond bedrijf.’ De topkok heeft het pand in eigendom. Hij leende daarvoor geld bij zijn ouders.De Leest maakte een ‘vliegende start’: kort na de opening ontving het restaurant een ster. GaultMillau en Lekker riepen Boerma uit tot beloftevolle kok.

Reageer op dit artikel