nieuws

Café-restaurant profiteert van overmatige sneeuwval

Horeca

De sneeuwval van vorige week heeft voor een aanzienlijke omzetverhoging gezorgd voor café-restaurant ’t Wubbenhof in Denekamp. Eigenaar Guus Veltmaat was zo slim om voor zijn bedrijf loipes uit te zetten om te langlaufen.

‘Hoeveel omzet exact weet ik zo niet. Maar het is een aanzienlijke omzetverhoging’, zo meldt Veltmaat vrijdag over de extra toeloop van langlauffanaten in zijn zaak. ‘We zijn donderdag gestart en ontvangen dagelijks meer dan honderd extra gasten. ’s Ochtends snel inkopen gedaan bij de groothandel om zo ’s middags glühwein en chocolademelk aan te kunnen bieden aan verkleumde langlaufers. De extra omzet komt vooral uit het grote aantal gasten. Want per gast valt het verbruik wel een beetje tegen.’

Het is niet voor het eerst dat Veltmaat ski-activiteiten houdt bij zijn zaak. Gemiddeld is het eens in de vier jaar mogelijk de latten onder te binden en een parcours af te leggen rondom zijn horecabedrijf. Hij werkt hierbij nauw samen met de Stichting Culturele Manifestaties Denekamp. Die club zorgt voor de ski’s.

Er zijn twee loipes bij ’t Wubbenhof. Eén van 3,5 kilometer en één van 7,5 kilometer. Daarnaast is er een speciale miniloipe van twee kilometer voor kinderen. Voor het gebruik van de loipes rekent Veltmaat drie euro per persoon. Ski’s kosten zes euro per uur.

Reageer op dit artikel