nieuws

de keukenhof is blij met de weersvoorspelling

Horeca

De Keukenhof is blij met de weersvoorspelling voor de komende dagen. Een woordvoerster van de bloemententoonstelling stelde dinsdag dat er wel wat achterstand is ontstaan door de winterse periode van begin maart.

Dit weekeinde kan het zonnig worden, met temperaturen van 16 tot 18 graden. Het park opent donderdag 24 maart voor het publiek, dat rekent op een kleurrijk schouwspel. Daarvan is nu nog weinig te merken. Er staan wel enkele bloemen in bloei, maar grote delen van de bloembedden bestaan uit niet meer dan groene stelen.

,,In februari was de natuur ons nog voor, met mooi weer. De sneeuw heeft wel wat achterstand opgeleverd, vooral voor de tuincollega’s. Die konden weinig doen. Voor de bloei van bloemen heeft het weinig gevolgen gehad, die ging gewoon door onder de sneeuw. Maar we zijn blij met de lentevoorspellingen.”

De Keukenhof, die tot en met 20 mei open is, is blij dat Pasen dit jaar vroeg valt. ,,Daardoor vallen ook Hemelvaart in Pinksteren in het seizoen. Veel vrije dagen dus, dat is goed voor de bezoekersaantallen.”

De Keukenhof werd vorig jaar bezocht door ongeveer 750.000 mensen. Daarmee benadert de belangstelling weer het niveau van 2000, toen bijna 800.000 mensen door de poorten gingen. In de tussenliggende jaren nam de belangstelling fors af, mede door de uitbraak van de longziekte SARS in Azië en de aanslagen in New York en Washington.

Reageer op dit artikel