nieuws

doop spido’s abel tasman in madurodam

Horeca

Madurodam doopt aanstaande dinsdag 5 april de Abel Tasman, een miniatuurversie van het gelijknamige schip van Spido in Rotterdam. De doopplechtigheid wordt verricht door mevrouw H.M.A. Opstelten-Dutilh in aanwezigheid van Marc Albers, de 16–jarige burgemeester van Madurodam.

De replica van de Abel Tasman is ruim 2 meter lang, 50 centimeter hoog en 30 centimeter breed en is voornamelijk vervaardigd uit kunststof. Alle hekwerken, relingen en dekstoelen zijn gemaakt van RVS. Het schip gaat door het havengebied van Madurodam varen.De in Rotterdam gelegen Abel Tasman is een ontwerp van Fred van den Berg Design en biedt ruimte aan 600 passagiers. Het schip is genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Tasman, expeditieleider van de verkenning van de zuidelijke Grote Oceaan en de Indische Oceaan in 1642 waarbij onder andere de vlag werd geplant in het huidige Tasmanië (staat van Australië). Het schip is dagelijks te boeken voor rondvaarten, congressen, bedrijfsfeesten en presentaties

Reageer op dit artikel