nieuws

Echtscheidingen goed voor horeca

Horeca

Echtscheidingen vormen een goede bron van inkomsten voor horecazaken. Alleenstaanden hebben vaak geen zin om alleen voor zichzelf te koken en belanden zo regelmatig in een eetcafé of bistro. Dat zegt Thomas Lepeltak in zijn column in de Hanos Courant.

Lepeltak spreekt over een ‘gigantische toename van de eenpersoonshuishoudens’. Hij stelt dat alleenstaanden niet alleen graag buiten de deur eten om niet te hoeven koken. Ook bestaat de kans om in een bistro of eetcafé een toekomstige partner tegen het lijf te lopen.

Lepeltak geeft nog meer redenen op waarom het volgens hem een goed jaar wordt voor de horeca. Zo stelt de oud redacteur van het Stan Huygens Journaal dat steeds meer echtparen beiden werken. Deze zorgen voor een ‘behoorlijk inkomen en doen sneller beroep op een eetgelegenheid of een cateraar’. Ook stelt Lepeltak dat veel topmanagers en het middenkader in het bedrijfsleven steeds minder gaat werken. Hierdoor ontstaat voor deze groep meer tijd in de recreatie-industrie.

Reageer op dit artikel