nieuws

ex-directeur evenementenbureau Gelderland Events verdacht van omkoping

Horeca

Een bruiloftsfeest gebruiken om flink te netwerken is in het zakenleven heel gewoon. ,,Ik organiseerde een feestje in een feestje en natuurlijk zou ik daar zelf de kosten van dragen.’

Dat heeft oud-directeur E. Landman van evenementenbureau Gelderland Events BV dinsdag voor het hof in Arnhem gezegd. Justitie verdenkt de ex-directeur van omkoping van oud-bestuurder Scheerder, omdat hij 10.000 gulden meebetaalde aan de kosten van diens trouwfeest in 2000. Scheerder zou op zijn beurt dat bedrag als steekpenningen hebben aangenomen en daardoor corrupt zijn.

Volgens Landman ging de ex-gedeputeerde enkele maanden voor de bruiloft in aangeschoten toestand akkoord met het uitnodigen van vijftig zakelijke gasten en hun partners. ,,Doe maar Eep, zei hij. En ik zei: ik betaal wel”, aldus de oud-directeur. Van de uitgenodigde zakenlui kwam bijna niemand opdagen.

De oud-bestuurder ontkent dat er ooit zulke afspraken zijn gemaakt. Hij was niet verbaasd dat de rekening veel lager uitviel dan begroot, aangezien er ook veel minder gasten waren geweest. ,,Als de rekening in werkelijkheid 10.000 gulden hoger is geweest, dan zouden mijn gasten gemiddeld 21 alcoholische consumpties per persoon hebben gebruikt. Dat is onmogelijk”, aldus de ex-gedeputeerde.

De rechtbank heeft beide mannen ruim een jaar geleden vrijgesproken op het punt van de bruiloftskosten. Maar volgens justitie heeft Landman zijn jeugdvriendje Scheerder wel degelijk geld geschonken in de verwachting dat de oud-bestuurder klanten voor zijn bedrijf zou aandragen. Het hof zoekt dinsdag verder uit wat er volgens alle partijen is gebeurd. De eisen tegen beide verdachten volgen waarschijnlijk pas donderdag.

Reageer op dit artikel