nieuws

Flinke winststijging bierbrouwer InBev

Horeca

InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer, heeft vorig jaar een stijging van de nettowinst geboekt met 42 procent van 505 miljoen euro tot 719 miljoen euro. De omzet groeide met 22 procent tot 8,57 miljard euro. Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

InBev ontstond vorig jaar door een fusie van het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev. Het concern heeft een aandeel van 13 procent op de wereldbiermarkt, met als belangrijkste merken Stella Artois, Beck’s en Brahma. De bierverkoop beliep vorig jaar 153,7 miljoen hectoliter. Interbrew ging met 3,3 procent vooruit naar 101,1 miljoen hectoliter en groeide daarmee tweemaal zo sterk als de wereldmarkt. AmBev en kleinere aankopen zorgden voor 52,6 miljoen hectoliter.

De cijfers komen ongeveer overeen met de verwachtingen van analisten. Volgens de topman van InBev, John Brock, tonen de resultaten dat de onderneming goed op weg is om in 2005 en de volgende jaren duurzame groei van het interne verkoopvolume en de winst te realiseren.

Reageer op dit artikel