nieuws

Horeca voorbeeld voor ziekenhuizen

Horeca

Patiënten van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen krijgen sinds kort roomservice aan bed. Roomservicemedewerkers houden de kamers schoon, verschonen bedden en zorgen voor maaltijden en snacks. Het ziekenhuis ziet de horeca als voorbeeld.

De zorg in ziekenhuizen wordt steeds ‘hotelachtiger’. Dat zegt Karin Sanders, interim-hoofd Hotelservices van het CWZ, in het personeelsblad van het ziekenhuis. ‘Er zijn meer ziekenhuizen waar patiënten hun eigen maaltijden kunnen bestellen of waar op verzoek kamers worden schoongemaakt. Maar het CWZ is het eerste hospitaal dat complete roomservice aanbiedt.’

Elke roomservicemedewerker bedient twaalf tot dertien mensen. Onderdeel van de roomserice is de maaltijdvoorziening. Een kok in het ziekenhuis is speciaal opgeleid om maaltijden op maat te maken. De kok bereidt de maaltijden ter plekke in een speciale oven. In het CWZ in Nijmegen betreft het een proefproject op de afdeling kort verblijf en dagbehandeling. Binnenkort krijgen ook de afdelingen gynaecologie en verloskunde roomservicemedewerkers.

Reageer op dit artikel