nieuws

Hotels voorbereid op naderend onheil

Horeca

Hotels aan de Thaise kust zijn voorbereid op naderend onheil na de onderzeese aardbeving bij het Indonesische eiland Sumatra. ‘Iedereen is rustig’, zo laat general manager Michel Scheffers van het Laguna Beach Resort in Phuket weten.

Scheffers laat in het AD weten dat alle hotelgasten geïnformeerd zijn over de jongste natuurontwikkelingen. Draaiboeken voor reddingsoperaties liggen klaar en voor hotelgasten die niet kunnen slapen is een koffiehoekje ingericht. De tv staat continue aan om zo op de hoogte te blijven over een eventueel naderende tsunami. ‘Maar laten we hopen dat er niets gebeurt.’

Tijdens de vloedgolf op tweede kerstdag eind vorig jaar bleef de schade in het Laguna Beach Resort beperkt. Veertien van de 254 hotelkamers werden verwoest. Binnen enkele dagen was de rommel als gevolg van de tsunami opgeruimd.

Reageer op dit artikel