nieuws

Populaire kookboekenschrijfster in Nederland

Horeca

Met het kookboek ‘Koken met succes, zonder stress’ zet de populaire kookboekenschrijfster Annabel Langbein uit Nieuw-Zeeland definitief vaste voet op Europese bodem. Na haar kooksuccessen in onder meer Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten wil ze nu via Nederland Europa veroveren.

Kosmos-Z&K Uitgeverij in Utrecht had al langer belangstelling voor haar werk, dat zich vooral kenmerkt door haar eigen ontdekkingen in de kruiden- en groentetuin waarmee ze haar vooral frisse gerechten in de keuken maakt. Met respect voor de seizoenen en biologische groenten maakt ze gerechten die zijn beïnvloed door vrijwel alle internationale keukens. Zelf zegt ze: ‘,Als ik in Frankrijk ben, kook ik heel anders dan als ik weer thuis ben. Ik laat me heel erg inspireren door de plaatsen waar ik kom’, zei Langbein, die voor een paar dagen in Nederland was.

Voor haar nu in het Nederlands vertaalde kookboek werd ze vorig jaar onderscheiden met de Gourmand Cookbook Award, ofwel beste kookboek van het jaar. Inmiddels zijn van haar twaalf boeken in negen landen verkrijgbaar. De internationale bestsellerschrijfster komt dit jaar ook nog in Rusland met een uitgave. In het najaar verschijnt een tweede kookboek in Nederlandse vertaling. ‘Koken is voor mij een spel, dat plaatsvindt op de markt waar je je producten haalt en in de keuken, waar je alles samensmelt tot een gerecht’, aldus Langbein.

Bewust van de spanning die koken voor veel mensen met zich meebrengt, probeert ze de lezer ook te vertellen dat je in alle rust mooie dingen op tafel kunt krijgen. ‘Mooie en smaakvolle gerechten hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn. Uiteindelijk moet je aan tafel in alle rust kunnen genieten van het eten. Daar wordt het sociale contact tussen mensen versterkt. Er worden vriendschappen geboren en familiebanden versterkt.’

Reageer op dit artikel