nieuws

Salades bezorgen McDonald’s omzetgroei

Horeca

De omzet van McDonald’s in Nederland is in 2004 met 4 procent gegroeid tot 445 miljoen euro, een aanzienlijk beter resultaat dan de afgelopen jaren. Het bedrijf schrijft de groei toe aan de nieuwe strategie, waarin de verkoop van gezonde producten zoals salades belangrijk is.

McDonald’s breidde het aantal restaurants nauwelijks uit vorig jaar, waardoor de omzetgroei vooral te danken is aan meerverkopen. De keten van snelle restaurants onttrekt zich daarmee aan de malaise in de Nederlandse horeca, die vooral ook snackbars hard trof. Nederlanders hielden vorig jaar mede door de economische recessie de hand op de knip in de horeca. McDonald’s zegt aan deze trend te ontsnappen door het best op de wensen van de klant in te spelen.

De introductie van nieuw assortiment was daarbij van groot belang. Vooral de door leverancier Van Gorp uit Belfeld geleverde speciale salades doen het goed. ‘Op dit moment is één op de vijf verkochte producten een salade’, zegt een woordvoerder van het fastfoodconcern. Met de introductie van salades en zuivel wil McDonald’s iets doen aan het imago van het concern als ‘dikmaker’.

Reageer op dit artikel