nieuws

Schrijft Huisken geschiedenis met Wina Born-prijs?

Horeca

Alma Huisken is weer in de race voor de Wina Born-prijs. De culinair journalist is genomineerd voor de prijs van 2005. In 2002 won zij al eens de felbegeerde culinaire onderscheiding.

Naast Huisken zijn ook Wouter Klootwijk en Linda Roodenburg genomineerd. De Wina Born-prijs wordt 25 april uitgereikt tijden het Horeca Jaardiner. De prijs werd in 1975 in het leven geroepen naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de in 2001 overleden Wina Born.

De jury nomineert Huisken voor haar boek Groentje in de moestuin. Hierin schenkt Huisken aandacht aan vergeten gewassen uit de volkstuin. Klootwijk is genomineerd voor zijn visboek De goede Visgids. De jury draagt Linda Roodenburg voor voor haar eigentijdse en vernieuwende boek Rotterdams Kookboek. Roodenburg laat zien hoe een brug gesloten wordt tussen tafelen en de bewoners van een stad.

Winnaars:
1996 Ton Borghouts
1997 Onno Kleyn
1998 Joep Habets
1999 Hubrecht Duijker
2000 Mac van Dinther
2001 niet uitgereikt
2002 Alma Huisken
2003 Henja Schneider
2004 Janny de Moor

Reageer op dit artikel