nieuws

Studenten profiteren van gastvrijheid horeca

Horeca

Zonder een cent te betalen overnachten in de mooiste hotels, eten in de duurste restaurants en de hipste clubs bezoeken. Vier Haarlemse studenten trokken twee jaar geleden met een camera naar de Franse jetsetplaatsen om gratis vakantie te vieren. Vanaf 22 maart is hun verhaal te zien op televisie.

In de zomer van 2003 vertrok het viertal naar Monaco, Cannes en St. Tropez. Big Shots noemden zij hun project. Met zelfgemaakte perskaarten, een camera en een camerabus kregen ze toegang tot diverse horecabedrijven aan de Franse zuidkust. Bijna een jaar lagen de filmbeelden op de plank, voordat MTV er daadwerkelijk mee aan de slag ging. Op 22 maart is de eerste uitzending te zien bij de jongerenzender.

Na het succes is Frankrijk trokken de vier naar Dubai om hun ‘horecastunt’ te herhalen. Na twee gratis vakanties ligt de toekomst van de vierdejaars studenten Media- en entertainmentmanagement helemaal open. ‘Er is voor ons geen reet meer aan om gratis hippe clubs binnen te komen, dus we moeten een nieuwe uitdaging vinden’, aldus één van de studenten.

Reageer op dit artikel