nieuws

Bollywood-toeristen spenderen miljoenen in Amsterdamse horeca

Horeca

Toeristen uit India zijn massaal in aantocht om Amsterdam te bezoeken. Reden voor de enorme toestroom is de uitreiking van de Indiase Iifa-filmprijzen. Amsterdam rekent dit jaar nog op enkele tienduizenden bezoekers.

De Bollywood-oscars, zo worden de filmprijzen ook wel genoemd. De uitreiking is op 11 juni in de Amsterdam ArenA en wordt voorafgegaan met twee dagen vol evenementen. Wethouder Frits Huffnagel voorspelt dat het aantal bezoekers half juni dertig procent hoger ligt dan normaal. Hij denkt dat bezoekers van het evenement totaal 6,3 miljoen euro spenderen in de hoofdstad.

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme heeft het evenement ook een langduriger effect. Het afgelopen jaar bezochten 30.000 Indiase toeristen Nederland. In 2006 zijn dat er naar schatting 90.000, vooral vanwege de promotie van Amsterdam in Indiase films.

Reageer op dit artikel