nieuws

european superpull vanaf 2006 eigen productie ahoy

Horeca

Er is een nieuwe publiekstrekker toegevoegd aan het pakket van Ahoy’ ECEM (exhibition, congress & event management) met de overname van European Superpull, een evenement dat al 27 jaar in het Sportpaleis van Ahoy’ plaatsvindt. De eerstkomende editie van de Europese indoor kampioenschappen Tractor Pulling wordt in maart 2006 door Ahoy’ ECEM georganiseerd.

Voor de invulling van het wedstrijdgedeelte en de contacten met NTTO, de Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie, is Jan Buitenhuis aangetrokken, voorzitter European Tractor Pulling Committee en erelid van de NTTO.

De European Superpull is sinds jaar en dag goed voor zo’n 12.000 toeschouwers afkomstig uit heel Europa. Het evenement is de apotheose van diverse regionale buitenwedstrijden, het Nederlands Kampioenschap, het Europees Kampioenschap, de Eurocupwedstrijden en enkele indoor wedstrijden die in de voorliggende maanden worden georganiseerd.

De overname van European Superpull past binnen de strategie van Ahoy’ om jaarlijks minimaal 2 evenementen aan haar portfolio toe te voegen. Vorig jaar nam Ahoy’ Rotterdam, samen met VNU Exhibitions Europe, de Rotterdamse beursorganisatie RTB Beurzen BV over en daarmee ook onder andere de beurzen FeminaLife, Ski Happy, Visma, Hout en Gevel.Ook bij de realisatie van diverse andere nieuwe Ahoy’ ECEM beurzen en evenementen spelen samenwerkingen met gerenommeerde organisaties een belangrijke rol. Zo wordt het jongerenevenement Skills Masters, ter promotie van vak en beroepsonderwijs, samen georganiseerd met Skills Netherlands, de landelijke organisatie die promotie van jonge Nederlandse vakmensen branchebreed nastreeft.

Reageer op dit artikel