nieuws

Extra betalen voor terras op Koninginnedag

Horeca

Ondanks het betalen van terrasbelasting moeten horecaondernemers in Arnhem op Koninginnedag extra betalen voor het uitstallen van een terras. Horecaondernemers zijn des duivels over de slinkse wijze van gemeente extra inkomsten te genereren.

De gemeente Arnhem zegt dat er ‘absoluut geen sprake is van een manier om extra binnen te halen’. ‘Op Koninginnedag wordt de terrasvergunning ingetrokken zodat er evenementen kunnen worden georganiseerd’, aldus een woordvoerder in De Gelderlander.

Een horecaondernemer die anoniem wil blijven meldt dat de handelswijze van de gemeente onredelijk is. ‘Het enige verschil is nu dat we, als we wel een terras mogen neerzetten, daar 167 euro extra voor moeten betalen. Dat is onredelijk.’

De gemeente zegt dat de maatregel over extra leges vanaf 2004 zijn vastgelegd in de terrasvergunning. Volgens de gemeentewoordvoerder zijn de 167 euro extra leges op 30 april kostendekkend. ‘Elke aanvraag kost een bepaald aantal uren werk, vandaar de standaardprijs.’

Reageer op dit artikel