nieuws

garantiefonds Amsterdam voor snel bod op grote evenementen

Horeca

De gemeente Amsterdam stelt een garantiefonds van 3 miljoen euro in waarmee snel en ‘adequaat’ een bod gedaan kan worden op grote evenementen. ,,In het verleden is een aantal grote evenementen aan Amsterdam voorbij gegaan”, aldus de gemeente.

Volgens burgemeester Cohen is een belangrijke oorzaak voor het missen van die evenementen dat ,,de gemeente niet tijdig genoeg een goed onderbouwd financieel bod aan de organisatie van het evenement kan doen”. ,,Dit willen we in de toekomst voorkomen.” De gemeenteraad moet nog over het voorstel beslissen.

Een van de evenementen die de hoofdstad recent aan zich voorbij zag gaan, is de Volvo Ocean Race. Die vierjaarlijkse zeilrace om de wereld doet volgend jaar juni Rotterdam aan.

Reageer op dit artikel