nieuws

Hotels opgelucht na veroordeling slaappiraat

Horeca

De rechtbank in het Vlaamse Hasselt heeft dinsdag een 41-jarige Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot één jaar celstraf en een boete van 2500 euro voor oplichterij en het gebruik van valse namen. De man bleek een notoire slaappiraat.

De veroordeelde Nederlander was niet aanwezig op de rechtszitting. De man maakte meerdere malen van een valse naam gebruik in hotels in het noorden van de Belgische provincie Limburg, waar hij zonder te betalen logeerde, at en dronk.

Ook wist hij onder het mom van kwaliteitsinspecteur partijen kleding en schrijfmappen te bemachtigen, die hij nooit meer terugbezorgde aan de firma’s die hij benaderde. In Nederland werd de oplichter al voor vergelijkbare zaken veroordeeld.

Reageer op dit artikel