nieuws

Jongen (16) ramt met auto gevel van café

Horeca

Een 16-jarige jongen uit Alkmaar is zaterdagochtend in zijn woonplaats zwaargewond geraakt toen hij in de auto van zijn moeder met hoge snelheid de gevel van café De Bierbaron op de hoek van de Bierkade en het Verdronkenoord ramde. De jongen ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

In het café was op het moment van de klap niemand aanwezig. De bewoners van het gedeelte boven de horecagelegenheid moesten elders worden ondergebracht. Het gebouw is gestut wegens instortingsgevaar.

De Bierkade was zaterdag om die reden ook afgesloten voor het verkeer. De politie is nog op zoek naar een 17-jarige vriend van het slachtoffer. Die zat vermoedelijk naast hem in de auto en zou zich na het ongeval uit de voeten hebben gemaakt.

Reageer op dit artikel