nieuws

Portier gewond bij rellen met vliegende dranghekken

Horeca

Bij een vechtpartij bij de Nijmeegse discotheek Matrixx zijn zaterdagmorgen een portier en een agent van de disco gewond geraakt. De politie heeft vijf vechtersbazen aangehouden, maar zet het onderzoek nog voort aldus een woordvoerster.

Het opstootje begon nadat twee jongens die uit de discotheek waren gezet dranghekken tegen de deur van de gelegenheid gooiden. Surveillerende agenten zagen dat en wilden de jongens aanhouden. Maar een 20-jarige Rotterdammer sloeg een agent met zijn vuist in het gezicht. De agent raakte gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Tientallen anderen kwamen zich buiten met het incident bemoeien. Daarop liet de politie assistentie komen. Het parkeerterrein bij de megadisco werd afgesloten. De Rotterdammer holde weg, maar kon even later worden aangehouden. Een 20-jarige Arnhemmer, die ook met dranghekken had gegooid, werd even verderop bij een tankstation aangehouden. Deze beide jongens hadden binnen al een portier mishandeld.

De politie heeft de menigte bij de disco gecontroleerd en daarna onder meer met hulp van een diensthond uiteen gedreven. Drie mannen uit Venlo en Arnhem, die niet weg wilden gaan en die vernielingen pleegden, zijn aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reageer op dit artikel