nieuws

Ruim 40 Nederlandse zaken bekroond door Lekker Thuis

Horeca

De nieuwe winkelgids Lekker Thuis heeft 44 zaken en of producenten bekroond die zich bezighouden met eten of drinken. ‘Lekker Bekroond’ is een nieuw waarderingssysteem van specialisten en koks met als doel de smaak en kwaliteit van het voedsel omhoog te krijgen. De gids, zusje van de Lekker-restaurantgids, wordt 5 april gepresenteerd.

De 44 zaken (wijnhandelaren, delicatessenzaken, slagerijen, bakkerijen, natuurvoedingswinkels en vishandels uit heel Nederland) hebben allemaal een kroontje gekregen, ‘omdat ze met hun assortiment of product boven de anderen uitsteken’, aldus de redactie van Lekker Thuis. Het komende jaar gaat een team van inspecteurs meer zaken bezoeken om de lijst verder uit te breiden.

De ondernemers kunnen meerdere kroontjes verdienen, maar ze de komende jaren ook weer kwijtraken. Alle 44 zaken zijn door de inspecteurs van de gids bezocht. Omdat het de eerste keer is dat in Nederland op deze manier een gids verschijnt, is de lijst nog niet volledig, bevestigt hoofdredacteur Guido Nijssen.

‘Daar gaan we de komende jaren verder aan werken. We willen in ieder geval een aanzet geven tot het verhogen van duurzaam kwaliteitsvoedsel in Nederland. De smaak en kwaliteit van het eten staat nu erg onder druk omdat de voedingsmiddelenindustrie alleen maar goedkoper wil produceren.’ Nijssen wil met de gids discussie op gang brengen en consumenten en leveranciers scherp houden wat betreft voedselkwaliteit.

Reageer op dit artikel