nieuws

Topkoks naar Carriben

Horeca

De Antilliaanse keuken moet op de Nederlandse kaart worden gezet. Daarom bedacht Henry Brookson, plaatsvervangend gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen, dat Nederlandse koks op de Bovenwindse Eilanden moeten koken.

Vijf Nederlandse sterrenkoks zijn van 5 tot en met 12 april uitgenodigd op Sint Maarten. Erik van Loo (De Zwethheul, Delft) is de enige die bij een tweesterrengelegenheid werkt, de andere vier hebben één Michelin-ster. Op Sint Maarten verzorgen ze samen met lokale koks lunches en diners op verschillende locaties. Hoofdzaak is dat de maaltijden bereid worden met producten uit de streek. Daarom wordt er veel gekookt met vis, schaal- en schelpdieren. Hoogtepunt van het programma is een groot galadiner in het Holland House Beach-hotel in Philipsburg. Met een aantal horecastudenten op Sint Maarten wordt ook een uitgebreide lunch bereid. De Nederlandse sterrenkoks zijn geselecteerd door Robert de Gunst van de Mondriaan Onderwijsgroep in Den Haag.

Reageer op dit artikel