nieuws

Vergunningwijziging moet cafetaria’s redden

Horeca

Cafetariahouders in Eindhoven willen op een slimme wijze de openingstijdenwet van de gemeente omzeilen. Vijf cafetariahouders hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend om hun zaak te veranderen in een café-restaurant. Daarmee hoeven ze hun zaak niet eerder te sluiten.

Door de nieuwe sluitingstijden voor cafetaria’s aan het Stratumseind moeten deze een uur eerder dicht dan de cafés. Aangezien veel cafetaria’s en shoarmatenten het juist van die laatste uren moeten hebben, verliezen ze daardoor naar eigen zeggen veel omzet.

Het is nog onduidelijk of de gemeente de vergunningaanvragen honoreert. Wanneer dat niet gebeurt, is de kans groot dat de cafetariahouders in het uitgaansgebied op den duur in financiële problemen komen.

Reageer op dit artikel