nieuws

Voorschriften in orde bij uitgebrand hotel

Horeca

Het door brand getroffen hotel Paris Opéra in Parijs voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente kort nadat meer dan twintig mensen de dood vonden bij een felle hotelbrand in de Franse hoofdstad.

Wel was er slechts één nooduitgang in het hotel aan de Rue de Procvence. Een maand geleden was het hotel, dat met één ster in de laagste categorie valt, nog gecontroleerd. Daarbij was alles in orde bevonden. Niettemin onderzoekt justitie of er sprake is van nalatigheid.

De politie vermoedt dat de brand begonnen is in de eetzaal op de eerste verdieping. Er is volgens de politie geen sprake van opzet. Het is de grootste hotelbrand in de Franse hoofdstad van de afgelopen twintig jaar.

Reageer op dit artikel