nieuws

artiesten serveren diner of hope in amsterdam arena

Horeca

Visagist Leco van Zadelhoff kan nog geen aardappel uit de pan halen, maar tv-kok Ramon Beuk heeft jarenlange ervaring in de keuken. Dus het uitserveren van een paar borden lukt hem wel. Deze keer schuiven de bekende Nederlanders niet zelf aan tafel, maar serveren ze voor het goede doel een diner uit in de ABA lounge van de Amsterdam ArenA. Het etentje had plaats onder de naam Dinner of Hope. Initiatiefnemer Orange Babies is een stichting die zich inzet voor moeders en kinderen die met HIV zijn geïnfecteerd of aids hebben.

Geheel in passende outfit met de tekst ‘Orange Babe’ groeperen de BN’ers zich woensdagavond voor de fotografen en camera’s. Tv-presentator Danny Rook is dinsdag onverwacht gebeld door Carolien Tensen, ambassadrice van Orange Babies. ,,Ze vroeg of ik haar uit de brand wilde helpen en mee wilde doen aan het serveren van dit benefietdiner. Natuurlijk wilde ik dat. Toen ik hier naar toe reed wist ik nog niet eens voor welk doel het was”, aldus Rook, gekleed in een lange zwarte sloof.

Collega-presentatrice Tensen is blij met hem. Zij kan hem nog steunen in het uitserveren van het hoofdgerecht. Zij heeft tenslotte ,,heel veel horeca-ervaring”. Rook zegt dat hij alleen maar in de Hema heeft gestaan. ,,Daar verkocht ik saucijzenbroodjes en tompoezen. Je kent die vitrines wel.” Daarna begon hij al snel bij de voormalige televisiekweekvijver Club Veronica.

Presentatrice Anita Witzier hoeft niet te serveren. ,,Als ze me hadden gevraagd, had ik het wel gedaan.” Horeca-ervaring heeft Witzier niet, maar verstand van geld inzamelen wel. ,,Ik ben vroeger met de collectebus langs de deuren gegaan.” Bartina Koeman – vrouw van – heeft ook geen arbeidsverleden in eetgelegenheden en is ook niet gevraagd. Ze glimlacht: ,,Maar ik ben thuis wel een goede gastvrouw.”

Natasja Froger steekt, zoals een goede ambassadrice betaamt, wel de handen uit de mouwen. ,,Ik heb het idee geopperd om met wat bekende Nederlanders te serveren. Het personeel is op volle sterkte, dus wij zijn er extra bij.” De vrouw van zanger René weet wel van aanpakken. ,,Toen ik 15 jaar was en wilde uitgaan, zei mijn moeder dat ik maar geld moest gaan verdienen. Ik heb in restaurants gewerkt en ben nog stewardess geweest.” Jan Vayne gebruikt zijn handen woensdag alleen om piano te spelen. ,,Ik heb nooit vakken gevuld of achter de bar gestaan, omdat ik altijd als pianist heb gewerkt. Volgens mij kan ik dat soort dingen ook helemaal niet.” Vayne vindt dat het niet gaat om wat je doet, maar dát je iets doet voor het goede doel. ,,Piano spelen is natuurlijk veel leuker dan met borden rondsjouwen.”

Reageer op dit artikel