nieuws

bedrijfsuitje.nl onderzoekt of nederland met plezier naar het werk gaat

Horeca

Gaat werkend Nederland in deze tijd van ‘aanpakken’ nog fluitend naar kantoor? Bedrijfsuitje.nl onderzocht de afgelopen anderhalve maand het werkplezier in Nederland.

Het blijkt dat 75% van de werknemers met plezier naar het werk gaat. De algemene tevredenheid van de respondenten wordt gewaardeerd met een 7.0, en dat is in vergelijking met 2004 (een 7.2) een lichte daling. “In het hele onderzoek zien we terug dat op alle onderdelen de cijfers redelijk zijn gedaald. Dit is vrij opvallend. Medewerkers ervaren een negatieve verandering in het werkproces” aldus Paul de Ridder van Bedrijfsuitje.nl.Van de plezierpijlers scoort Vrijheidsgraden (7.1) relatief het hoogst. De pijler Loon & Beoordeling scoort met een 6.3 het laagst. De Ridder: “De items die relatief slecht scoren liggen voornamelijk bij de betrokkenheid en coaching van het managementteam of de leidinggevenden.”

Wanneer specifiek gekeken wordt naar het onderdeel bedrijfsuitjes blijkt dat bijna 76 % van de respondenten jaarlijks een bedrijfsuitje krijgt aangeboden. Een forse daling ten opzichte van 2004. Toen kreeg 87% van de respondenten nog een uitje aangeboden. En er is duidelijk behoefte aan meer, aangezien de tevredenheid over het aantal bedrijfsuitjes beoordeeld wordt met een magere 5.7.

Het Nationaal Plezieronderzoek werd op initiatief van Bedrijfsuitje.nl uitgevoerd door &Samhoud. De uitgebreide rapportage van het onderzoek is te zien opbedrijfsuitje.nlonder de kop Nationaal Plezieronderzoek, de resultaten.Met het Nationaal Plezieronderzoek wil Bedrijfsuitje.nl bijdragen aan een beter plezier- en prestatieklimaat binnen het Nederlands bedrijfsleven.

Reageer op dit artikel