nieuws

Belgische restaurants rookvrij, cafés niet

Horeca

In Belgische restaurant geldt vanaf 1 januari 2007 een rookverbod. Cafés blijven buiten schot in de jongste plannen van onze zuiderburen. Het Koninklijk Besluit van minister Rudy Dermotte van Volksgezondheid, dat nodig is voor een rookverbod in restaurants, is nagenoeg rond.

Dat melden de Belgische kranten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. Naast een rookverbod werkt de minister ook aan een manier om cafés en restaurants uit elkaar te houden. Inspecteurs moeten hierbij kijken naar de verhouding tussen de omzet van drank en eten. Komt deze verhouding boven een bepaald percentage uit, dan zal de horecagelegenheid voor de wet een café worden genoemd.

Het nieuwe verbod biedt restaurateurs de mogelijkheid speciale rookzalen in te stellen. In deze ruimtes is het niet toegestaan eten te serveren. Dermotte overlegt vandaag voor de laatste keer met de horeca, waarna het plan een definitieve versie krijgt. De Belgische horeca heeft al laten weten niet blij te zijn met enkele onderdelen van het plan.

Reageer op dit artikel