nieuws

Cas Spijkers begint weer restaurant

Horeca

Cas Spijkers gaat weer koken in een restaurant. Begin 2006 moet de nieuwe zaak van start gaan. Om zijn culinaire come-back te realiseren gaat de Nederlandse kooklegende een bestaand restaurant omtoveren tot zijn eigen zaak.

Dat zegt Aad Ouborg van Princess Household Appliances BV in De Telegraaf. Veel wil Ouborg uit Breda er niet over kwijt, wel meldt hij dat het een spektakelstuk wordt. Over de naam van de nieuwe zaak heerst nog enige twijfel, al is het niet ondenkbaar dat het nieuwe restaurant Chez Cas gaat heten.

Voor chef-kok Spijkers wordt het nieuwe culinaire avontuur een ultieme uitdaging na alle hoogtepunten in zijn koksleven. ‘Cas kookt volgens de moderne keuken en hij is supergemotiveerd’, aldus Ouborg in het Stan Huygens Journaal.

Spijkers verwierf in de jaren tachtig culinaire faam met zijn restaurant De Swaen in Oisterwijk. Ook was hij actief als tv-kok, maakte hij kant-en-klare maaltijdsauzen en verzorgde hij na zijn restaurantperiode workshops en demonstraties. De laatste jaren vormt hij het uithangbord van keukenapparatuurleverancier Princess en kookt hij regelmatig in het tv-programma Business Class van Harry Mens op RTL5.

Reageer op dit artikel