nieuws

De Boer Tenten zet voormalige eigenaren buitenspel

Horeca

Verschil van inzicht over de toekomst van de onderneming heeft bij De Boer Tenten uit Alkmaar een bestuurscrisis veroorzaakt. Oud-directeur K. de Boer is geschorst, evenals zijn twee broers. Een aandeelhoudersvergadering bepaalt later deze maand wat er met hen moet gebeuren.

Algemeen directeur K. Tesselaar zei dinsdag dat er sprake was van ‘een onwerkbare situatie’. Tesselaar: ‘Deze maatregel was nodig in het belang van het bedrijf.’

De Boer Tenten is wereldwijd marktleider op het gebied van evenementententen. De onderneming werd vijf jaar geleden verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij 3i, maar de oud-eigenaren bleven werkzaam binnen de organisatie.

De gebroeders De Boer zijn het niet eens met het voornemen van de nieuwe directeuren om tenten ook langdurig te verhuren. ‘Nu zit onze piek in de zomer en staan de magazijnen gedurende de wintermaanden overvol. Door ons ook op accommodaties te richten die langer dan drie maanden blijven staan, kunnen we onze materialen ook in de winter inzetten’, aldus directeur Tesselaar.

De broers De Boer vrezen dat het bedrijf afscheid wil nemen van waar het groot mee is geworden. Tesselaar ontkent dit. ‘Dat is niet het geval, we willen juist koesteren wat we altijd gedaan hebben, maar ook groeien in andere segmenten.’

Reageer op dit artikel