nieuws

Gehandicapten gaan biologisch eetcafé runnen

Horeca

Een biologische eetcafé gerund door gehandicapten opent eind 2005 haar deuren in het treinstation in Tiel. Het horecabedrijf krijgt de naam BuitenSporig en biedt volgens de initiatiefnemers een nieuwe kans voor mensen met een handicap.

‘Het heeft alles te maken met integratie’, aldus bestuurslid Karen Neervoort van de Stichting Thedinghsweert in De Gelderlander. Thedinghsweert is een zorgboerderij waar producten worden verbouwd voor het toekomstige eetcafé. Neervoort: ‘Het eetcafé is bedoeld voor mensen met een verstandelijke en of lichamelijk handicap. In het bedrijf krijgen ze een plek waar ze op hun niveau en midden in de maatschappij kunnen werken.’

Om het financiële plaatje voor de opstart van het eetcafé rond te krijgen, houdt de organisatie op 4 juni een Benefietparade bij de zorgboerderij in Tiel. Bij deze parade zal aandacht worden besteed om mensen geïnteresseerd te krijgen om te komen werken in het horecabedrijf. Het is de bedoeling daarvoor een pool van zo’n zestien gehandicapten aan te trekken.

Eerder deze week werd bekend dat in Tilburg een restaurant verschijnt, gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Doelstelling van deze zaak is om op een hoog culinair niveau te gaan werken. Dit restaurant moet uiterlijk eind 2006 van start gaan.

Reageer op dit artikel