nieuws

Geweigerde gast steekt horecabedrijven in brand

Horeca

De brand zaterdagochtend in een Rotterdams pand aan de ’s Gravendijkwal waarin twee horecagelegenheden zitten, is aangestoken door een klant die eerder de toegang was geweigerd. Dat maakte de politie zaterdag bekend. Door de brand liepen twaalf mensen verwondingen op. In het pand zijn een nachtclub en een nachtcafé gevestigd.

Geweigerde gast steekt horecabedrijven in brand

Volgens de politie werd een nog onbekende klant rond kwart over drie geweigerd bij het nachtcafé, vermoedelijk omdat hij niet aan de kledingvoorschriften voldeed. De man haalde daarna bij een tankstation een jerrycan met benzine waarmee hij in het trappenhuis van het horecapand brand stichtte. De dader vluchtte na zijn daad en stapte volgens getuigen op de Nieuwe Binnenweg in een taxi.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er veel mensen in de nachtclub en het café aanwezig. Alle klanten konden zich via het trappenhuis en de nooduitgangen in veiligheid brengen maar daarbij raakten twaalf personen gewond. Een van hen liep een slagaderlijke bloeding op na het inslaan van een ruitje. Twee andere personen liepen peesletsel op. De negen overigen raakten licht gewond, mede door het inademen van de vrijgekomen rook. Alle slachtoffers zijn behandeld in het ziekenhuis. De brand kon snel door omstanders worden geblust.

Reageer op dit artikel