nieuws

Imko Binnerts waarschuwt voor vistekort

Horeca

Vistopkok Imko Binnerts van het gelijknamige restaurant gevestigd in The Grand Winston Hotel in Rijswijk, waarschuwt voor een grote visschaarste. Dat liet hij weten tijdens de presentatie van zijn nieuwe handboek Vis, Schelp- en Schaaldieren.

‘We zouden toch echt zuiniger moeten omgaan met de zegeningen van de natuur’, aldus Binnerts in het Stan Huygens Journaal in De Telegraaf. De waarschuwing komt niet onverwachts. Al lange tijd baart de lage visstand in zeeën en binnenlandse wateren zorgen voor een visschaarste.

In het nieuwe handboek staan ruim vierhonderd vissoorten, talloze kooktechnieken, kruiden en fonds omschreven. Onder meer staat er uitleg over de opvallende vissoorten bokvis, dwergbolk, kwie-kwie en de gevlekte lipvis. Het boek bevat 160 pagina’s. Binnerts wordt gezien als één van de beste viskoks van ons land.

Gelijktijdig met de waarschuwing van Binnerts roept producent Iglo consumenten op juist meer vis te eten. Bijna 65 procent van de Nederlanders eet veel minder vis dan wordt aanbevolen, zo meldt Unilever-dochter Iglo bij de introductie van Iglo Stoomvis.

Reageer op dit artikel