nieuws

Kasteleins stappen op na fel straatstenenconflict

Horeca

Klinkers in plaats van sierlijke straattegels hebben ervoor gezorgd dat de belangenvereniging voor de lokale horeca in Kampen, de Stichting Kasteleins Kampen (SKK), uit de begeleidingsgroep Binnenstadvisie is gestapt. De SKK is het politieke gedraai beu.

In Kampen woedt al geruime tijd een discussie over het nieuwe bestrating in de binnenstad. SKK vindt dat er na 25 jaar voldoende geld is om te kiezen voor sierlijke straattegels. De begeleidingsgroep koos echter voor de goedkopere klinkers.

‘Het is zinloos en nutteloos om op deze basis door te gaan’, laten Rob van der Weerd en Cees School van de SKK weten in De Stentor. ‘Als, zoals het bij een goede bedrijfsvoering betaamt, jaarlijks voor grootonderhoud aan het stedelijk tapijt gelden waren gereserveerd, zouden er na ongeveer 25 jaar voldoende financiële middelen beschikbaar moeten zijn.’

Eerder stapte burgmeester Jos Oosterhof al uit de commissie. Hij stelde twee weken geleden de portefeuille Binnenstad moegestreden en gefrustreerd beschikbaar, nadat de gemeenteraad koos voor doodordinaire klinkers. Kampen denkt één van de wethouders te strikken om de taken van Oosterhof in de begeleidingsgroep Binnenstadvisie over te nemen.

Reageer op dit artikel