nieuws

Lucas Klamer groeit flink met nieuwe vestiging

Horeca

Groothandel Lucas Klamer gaat flink uitbreiden. Op het bedrijvenpark Eemspoort in Groningen bouwt het bedrijf een vestiging van 50.000 m2. In de nieuwe vestiging worden vooral de versafdelingen uitgebreid.

De nieuwe vestiging moet in oktober open gaan. Het assortiment groeit naar 50.000 artikelen, waarvan 20.000 foodproducten. Met de nieuwe vestiging ontstaan er tachtig nieuwe banen bij het groothandelbedrijf. De klanten kunnen in de nieuwe zaak brood uit een eigen bakkerij kopen, terwijl ook het vleesassortiment met achthonderd nieuwe artikelen wordt uitgebreid. Er komt ook een groot restaurant. Daarnaast wordt er een horeca-adviesafdeling opgezet met tien adviseurs.

Lucas Klamer beschikt momenteel over acht vestigingen en telt zo’n 40.000 klanten, waaronder uit de horeca. Lucas Klamer is sinds 1998 onderdeel van de Duitse Metro-groep. Hiertoe behoort ook de Makro.

Reageer op dit artikel