nieuws

Promotie Texels lamsvlees dreigt te mislukken

Horeca

De grootschalige promotiecampagne die lamsvlees uit Texel in Nederland op de kaart moet zetten, komt waarschijnlijk niet van de grond. De subsidies voor het twee ton kostende project zijn nog slechts deels binnen.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Schapenboeren op Texel ergeren zich er al jaren aan dat restaurants, slagers en supermarkten Texels lamsvlees verkopen dat in werkelijkheid uit Nieuw-Zeeland afkomstig is. Daar wordt op enorme schaal schapenvlees geproduceerd, waardoor de prijzen relatief laag zijn.

Een grootschalige promotiecampagne had dit tij moeten keren. Hiertoe waren verschillende subsidie-aanvragen gedaan. Dit moet leiden tot promotiefolders, een lamsvleesdag, een schapenfietsroute, een belevingspunt voor Texels Schaap en certificaten voor verkooppunten van het Texels lam. Vooralsnog vlot de financiering echter nog niet.

Reageer op dit artikel