nieuws

roparun finisht tweede pinksterdag wederom in rotterdam

Horeca

De veertiende Roparun finisht op Tweede Pinksterdag, net als voorgaand jaar, in Rotterdam. Deze keer doen 176 teams mee aan de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Ze vertrekken zaterdag vanuit Parijs.

De ruim vijfhonderd kilometer lange Roparun bestaat sinds 1992. Sinds die tijd is meer dan 16 miljoen euro voor het goede doel, verbetering van het leven van kankerpatiënten, bij elkaar gelopen. In de eerste twaalf jaar van het bestaan ging de estafette in omgekeerde richting, naar Parijs.

Een team dat meedoet aan de Roparun bestaat uit acht lopers, begeleidende fietsers en andere ondersteuning, zoals masseurs, ploegleider en verzorgers waardoor er per team ongeveer 25 mensen onderweg zijn. Deelnemers komen uit het hele land. De editie van dit jaar heeft zelfs twee Franse en twee Belgische teams.

Voorafgaand aan de finish van de Roparun is in Rotterdam de Homerun, een loop van 6,5 kilometer van de Daniel den Hoed Kliniek naar de Coolsingel. De opbrengst van de Homerun komt ten goede aan dit Familiehuis.

Reageer op dit artikel