nieuws

rotterdam evenementenstad van het jaar

Horeca

Rotterdam is tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen in Den Haag uitgekozen tot Evenementenstad van het jaar. Pinkpop-organisator Jan Smeets kreeg tegelijkertijd de Lifetime Achievement Award voor zijn verdiensten voor het popevenement. Hans Driem, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, reikte de prijs voor Rotterdam dinsdag in Den Haag uit aan burgemeester Ivo Opstelten.

Andere prijzen gingen naar de Sneekweek als beste Stadspromotie-evenement van het jaar en het International Film Festival Rotterdam. Dat kreeg de GrandPrix, de prijs voor een evenement met een belangrijke nationale en internationale waarde.

In totaal waren tien Nederlandse steden genomineerd voor de titel ‘Evenementenstad van het jaar’. Tweede stad werd Den Haag en derde Dordrecht. De prijzen zijn een initiatief van De Nationale Evenementenprijzen en worden ondersteund door het Nederlands Bureau voor Toerisme en een aantal organisaties uit de evenementenbranche. De jury bestaat uit deskundigen uit de wereld van evenementen. De prijzen zijn dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans voor organisaties en gemeenten.

Het meest innoverende evenement is in de ogen van de jury Dance4Life en beste regio-evenement is het Zeeland Nazomer Festival.

Reageer op dit artikel