nieuws

Suriname in de lift door horecapersoneel

Horeca

Het toerisme in Suriname wint de laatste twee jaar flink aan populariteit. Vooral dankzij een sterk verbeterde opleiding voor horecapersoneel. Dat zegt managing director Armand Bhagwandas van METS Travel & Tours in Paramaribo.

Suriname in de lift door horecapersoneel

Het toerisme naar de voormalige Nederlandse kolonie stond, na het uitroepen van de onafhankelijkheid 25 jaar geleden, op een laag pitje. Daar is de laatste twee jaar verandering in gekomen, door meer aandacht voor toerisme van de Surinaamse overheid.

Bhagwandas: ‘Belangrijk is dat we onze personeelsleden in de horeca en toerisme goed kunnen opleiden. Dat wordt steeds beter mogelijk. Daarnaast zorgt de overheid voor goede wetgeving. Die aan de ene kant nadrukkelijk stimuleert, maar daarnaast ook wel degelijk beschermt.’

Verdere stimulering van het toerisme in Suriname ziet Bhagwandas in verbeterde vlieglijnen naar het land vanuit Nederland. Liberalisering van het vliegverkeer naar Suriname vindt zeer waarschijnlijk al in 2006 plaats. Dat betekent dat er naast SML-vluchten van Amsterdam naar Paramaribo meer maatschappijen kunnen vliegen op de Surinaamse hoofdstad. Naast een toename van het aantal vluchten betekent dit ook een daling van de ticketprijzen.

Het toerisme in Suriname richt zich momenteel op Paramaribo, de grootste houten koloniale stad in het Caribische gebied. Daarnaast vormt de cultuur met een opvallende mix van verschillende bevolkingsgroepen een toeristische trekpleister. Evenals de historie van het land, met talrijke invloeden van onder meer Nederland.

Reageer op dit artikel