nieuws

Verbod op ijs met alcohol in ijssalons

Horeca

Het is niet toegestaan om ijs met alcohol te nuttigen in ijssalons. Gasten mogen dit ijs alleen buiten de zaak opeten. Dat blijkt uit navraag naar de warenwet door Snackkoerier-columnist Luc Blok van Luciano’s IJssalon in Wassenaar.

Verbod op ijs met alcohol in ijssalons

Blok werd op het onderzoeksspoor gezet na een boete aan een bevriende ijssalonhouder. Deze kreeg een geldboete van 600 euro, omdat hij in zijn ijssalon alcohol schonk. Hij verwerkte de alcohol in een ijscoupe en dat wordt volgens de warenwet gezien als schenken van alcohol. Hiervoor is een drank- en horecavergunning vereist.

‘Als u tot de betere ijssalons van Nederland behoort en u uw Malaga-ijs met echte rum maakt, mag dat. Mits het maar buiten uw ijssalon wordt genuttigd. Net zoals u bij de supermarkt zwak alcoholische dranken kunt kopen en deze mee naar huis mag nemen. Men mag dit ijs echter niet bij u in de zaak opeten, want dat heeft u een drank- en horecavergunning nodig’, aldus Blok in de jongste uitgave van het vakblad Snackkoerier.

Meer weten over ijs? Bekijk dan nu ons uitgebreide ijsdossier.

Reageer op dit artikel