nieuws

Wijnaanbod op terrassen bedroevend slecht

Horeca

Het wijnaanbod op Nederlandse terrassen is bedroevend slecht. Als je ziet wat er in Londen, New York en Barcelona gebeurt op dit gebied, zitten wij hier nog in een dorp te roeien. Dat zegt eigenaar Bert de Boer van de Haagse wijnbar Taste.

De Boer deed zijn uitspraak tijdens een wijnproeverij in Taste, genoteerd door het AD. Tijdens de proeverij werden zeer dure wijnen geproefd waaronder een Château Pétrus van 165 euro per glas en een Château Cheval Blanc va 110 euro per glas. In wijnbar Taste kregen bezoekers een voorproefje van elf bijzondere wijnen uit de oude en nieuwe wereld.

De Boer vond het tijd worden om de ‘bovenkant van de samenleving’ te bedienen met een goed glas wijn. Want alle discussies over de enorme salarissen van topmannen ten spijt, de heren moeten toch iets met hun geld, zo meldt het AD. Vandaar de proeverij met spectaculaire wijnen.

Wijnbar Taste opende eind vorige jaar haar deuren en heeft als één van de opvallende kenmerken dat het beschikt over een wine estate, een wijnbewaarkluis à 2.500 euro per jaar.

Reageer op dit artikel